Metamorfose

Ik heb in de afgelopen jaren veel t.v.-programma's over wonen en tuinieren gezien waarin deskundigen aan het woord kwamen om over de laatste mode in koken, loungen, slapen en werken te praten. Tijdschriften staan vol prachtige foto's van gelukkige gezinnen en succesvolle ondernemers die met een grote glimlach op hun lippen blij en enthousiast door hun woning/onderneming/tuin lopen. Zo'n t.v.-programma en tijdschrift eindigt steevast met beelden hoe 'het' eruit zag voordat men begon en het uiteindelijke resultaat.
De metamorfose was compleet!

In dit traject hebben D. en ik de afgelopen twee weken gezeten. Aannemer F. had timmermannen, stukadoors, een elektricien en loodgieter ingeschakeld die hard gewerkt hebben op onze zolder. Het waren handige mannen. Het leek wel alsof ze geen linker hand hadden; alleen rechter handen. Ze keken naar een wand, dak of verrotte balk en gingen vervolgens aan de slag met zaag, hamer, lijmapparaat en weet niet wat. En plotseling was het gerepareerd!

Op de laatste dag stond F. de laatste plinten te zagen en koven aan elkaar te nieten. Grote stofwolken omringden hem.

En toen opeens hoorden we voetstappen op de trap. Het werk was af! We zagen het werk van een aannemer die oog heeft voor details, in het bezit is van twee rechter handen maar ook liefde voor het vak heeft en een gezonde dosis werklust. Dé ideale samenstelling waardoor de zolder bij ons een metamorfose kon doormaken. En nu mogen wij, met zowel linker als rechterhand, de boel gaan verven. De eerste balken zijn inmiddels geschilderd. Ben benieuwd welk tijdschrift hier belangstelling voor heeft.








Populaire posts van deze blog

De boe-vis

Friemeltje, Kwakje en de jagende register-accountant

Kwal!