Verbouwen (1)

Na de afgelopen koude winters constateerden D. en ik dat het niet fijn was om op de zolder te zijn. Koude wind kwam door spleten en kieren binnen gedwarreld en zorgde ervoor dat onze voeten tot ijsklompjes werden omgevormd. Als werkkamer was de zolder ook niet geschikt aangezien je dan met dikke truien en fleece-dekens over de benen bibberend achter de computer zat. De vorige eigenaren hadden de zolder eigenhandig geïsoleerd: dat betekende een volstrekt willekeurige manier van het aanbrengen van isolatiedekens aan de ene kant en dunne noppenfolie aan de andere kant. Een ratjetoe dus.
Om niet in de valkuil van 'help-we-zijn-aan-het-klussen-maar-we-weten-niet-hoe-we-verder-moeten-gaan-en-nu-lekt-het-binnen' te vallen, besloten we een kleine aannemer in te schakelen die afgelopen week begonnen is met de werkzaamheden. Al het overbodige materiaal werd verwijderd, schrootjes weggehaald, verkeerd aangebrachte isolatie verwijderd (en dat was veel). Door de kieren en gaten zagen we de buitenlucht en vielen enkele regendruppels naar binnen. Door het weghalen van spullen, kwamen oude plakplaatjes tevoorschijn, werd krantenpapier zichtbaar dat als een soort isolatielaagje tegen het dakbeschot was aangebracht. We gingen letterlijk even terug in de tijd. Naar de jaren '20 van de 20ste eeuw waar de aannemer het planken dakbeschot 1 duims dik had uitgevoerd en nu nog steeds van uitstekende kwaliteit is. Sierlijk uitgevoerde klossen werden zichtbaar. Stro kwam door het dakbeschot heen aangezien vogeltjes jarenlang een deel van het dak als broedplaats hebben gebruikt.

Kortom, een huis dat toen met liefde en aandacht gebouwd was en nu, in de 21ste eeuw, grondig gerestyled wordt. 

Het huis is bevolkt met timmerlieden en stukadoors. Er wordt driftig geklopt, gehamerd en getikt. We zijn ontzettend benieuwd naar het eindresultaat!


Populaire posts van deze blog

De boe-vis

Friemeltje, Kwakje en de jagende register-accountant

Kwal!